Tri leće

Izazov 5: SLATKA TAJNA

Suzana Marinkovic

Potrebno za patispanj 6jaja 100g secera 200g brasna Pola praska za pecivo i jedan vanilin.secer Za preliv patispanja 400 ml slatke pavlake 300 ml.kondenziranog mleka 800ml.obicnog mleka Za premaz kolaca potrebno je 300g karamel.krema Umutiti belanca pa postepeno dodavati secer i vanilin.secer. Potom dodavati jedno po jedno zumance i brasno pomesano sa praskom za pecivo.. kada se sve lepo sjedini smesu uliti u tepsiju koju smo prethodno oblozili peki papirom i peci 25 min na 180 stepeni. Kada je patispanj gotov prohladiti malo izvaditi iz tepsije i izbosti nozem na nekoliko mesto..u tepsiju uliti pavlaku i obrnuti patispanj naopako. Potom pomesati mleka i naliti kolac.. kada odstoji desetak minuta preliti karamel kremom. Dobro ohladiti i uzivati u ovoj poslastici. Prijatno