OLI PANCEROTE

Izazov 2: TALAS UKUSA

Ljiljana Petrovic

500gr. brasna 30gr. svezi kvasac 2 kasicice secera 1,5 kasicica soli 5-6 kasika OLITALIA ulja 300ml. mleka Od sastojaka umesite meko testo koje se ne lepi za prste. Ostaviti testo da "naraste", pa ga premesiti i izruciti na pobrasnjenu dasku. Razviti testo( nebitno je da li krug ili pravougaonik). Nekom vecom casom vaditi krugove. Ostatak testa( ono sto otpada izmedju) skloniti i premesiti, pa se moze iskoristiti za neke kiflice. Na svaki krug staviti fil po zelji. Ja sam ovog puta pola punila slaninom i sirnim namazom, a pola sunkom, gaudom i kecapom, (fil staviti tacno na sredini, da ne bi iscureo prilikom przenja). Preklopiti svaki krug i krajeve spojiti pritiskanjem prstima( moze i viljuskom). Spremne pancerote premestiti na pobrasnjenu dasku i ostaviti ih da narastu oko15 min. U dubljoj serpici sipati dosta ulja( ja sam u serpici od 2l.,sipala oko 700ml.ulja). Zagrejati ulje na srednju temperaturu.Prziti najpre sa jedne strane pa okrenuti i prziti drugu stranu. Przene pancerote vaditi supljikavom kasikom i odlagati u posudu u kojoj ste stavili papirni ubrus ili salvete, da se dobro ocede od viska ulja.