"OLI" MAKARONE

Izazov 2: TALAS UKUSA

Ljiljana Petrovic

Skuvati al dente 500 gr. makarona ili penne rigate. Proprziti na malo Olitalia maslinovog ulja najpre luk, pa dodati meso i prziti jako kratko( tek da promeni boju). Zaciniti biljnim zacinom i biberom. Na drugoj ringli uporedo, napraviti besamel sos. Na malo Olitalia maslinovog ulja, proprziti 2 kasike brasna, pa naliti sa 300 ml hladnog mleka, ali stalno mesajuci zicom. Kad provri, dodati 250ml. pavlake za kuvanje i 50gr. randanog sira( gauda, trapist...) Skloniti sa ringle i opet blago zaciniti biberom i posoliti. Sir ce se otopiti i sos ce se razvlaciti kao na slici. Izmesati skuvanu testeninu sa proprzenim mesom, pa preliti besamelom. 50gr. tvrdog sira narendati preko svega i zapeci u rerni dok ne porumeni.