Labudovo jezero

Izazov 5: SLATKA TAJNA

Danijela Đurašinović

GRČKA KRALJICA PRIPREMA KORA 5 belanaca umutiti mikserom i čim postanu čvrsti postepeno dodavati 5 kašika šećera. Dodajte 2 kašike brašna i 2 kašike mlevenih lešnika, te lagano sve umešajte. Ulijte pripremljenu smesu u kalup postavljen masnim papirom (moj kalup je 26 cm). Stavite peći u zagrejanu rernu na 180 stepeni dok lagano ne porumeni. Ponovite postupak još tri puta, tako da dobijete 4 kore. PRIPREMA FILA Umutite žumance, šećer, brašno i malo mleka, a ostatak mleka stavite kuvati. U uzavrelo mleko dodajte pripremljene sastojke i kuvajte na laganijoj vatri dok ne postane gusto. Ostavite da se ohladi. Dodajte margarin sobne temperature koji ste predhodno izradili sa šećerom u prahu. Umešajte kutlačom lomljenu Plazmu, mlevene lešnike, iseckanu čokoladu, bitno je da je fil sasvim ohlađen da ne topi čokoladu. Filovati kore i ukrasiti po želji. PRIJATNO!