Katarinine kocke

Izazov 5: SLATKA TAJNA

Ljiljana Stankovic

Sastojci: Za tamnu koru: 7 jaja 7 kašika šećera 7 kašika mlevenih oraha 4 kašika brašna Z belu koru: 5 belanca 150g. šećera 50g. suvog grožđa 150g. seckanih oraha 4 kašike ulja 4 kašika brašna Za fil: 8 žumanaca 250g. šećera 120g. putera 130g. margarina sok od jedne pomorandže 30g. crne čokolade Priprema: Tamna kora: Odvojiti žumanca od belanaca.Umutiti belanca sa 7 kašika šećera u čvrst sneg. Dodati jedno po jedno žumance blago mešajući mikserom. Na kraju umešati mlevene orahe i brašno. Masu izliti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni 15 - 20min. Ostaviti da se ohladi. Bela kora: Umutiti belanca sa šećerom, dodati ulje, brašno i na kraju suvo grožđe i seckane orahe.Masu izliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 - 25 minuta. Fil : Umutiti žumancasa šećerom i skuvati na pari.Ostaviti da se ohladi.Umutiti maslac, dodati sok od pomoranžđe i sjediniti sa ohlađenim kremom. Fil podeliti na tri dela. U treći deo fila dodati otopljenu čokoladu i ostaviti za poslednji sloj torte.Tamnu koru preseći vodoravno da se dobiju dve kore. Filovati sledećim redosledom na tamnu koru naneti deo fila, prekriti belom korom, prekriti filom, staviti tamnu koru i premazati filom sa umešanom čokoladom. Posuti mlevenim orasima.