Letnji cizburger

Izazov 2: TALAS UKUSA

Marina Jevtic

Priprema: Skuvati roze krompir,ocediti i usitniti pasir kasikom.Ohladiti.U krompir dodati so,biber,1 kasiku Olitalia aromatizovanog ulja belog luka,pakovanje hladnog krem sira (200gr),pa sve mesiti.Slaninicu dobro usitniti i prziti na malo Olitalia susamovog ulja, dodati i seckanu pecenicu jos prziti,ocediti i ohladiti.Sve dodati smesi od krompira,mesiti,dodati kesicu rendanog parmezana(40 gr) i 150 gr rendanog kackavalja i sve umesiti rukom.Oblikovati u cizburgere iste velicine,redjati na tacnu,odloziti na 20-tak minuta u zamrzivac.Pohovanje: cizburger uvaljati u brasno pa u 2 umucena jaja i u mesavinu prezli i susama uz dodatak malo bibera. Prziti na jacoj temperaturi u serpici sa 2 pune case Olitalia pirincanog ulja, po par minuta(1-2 minuta). Vaditi cizburgere i sluziti tople uz salatu ili neki od raznih Olitalia balzamovih preliva - ljute ili klasicne.Prijatno!