Špagete Bolonjeze

Izazov 1: ULJE NA TANJIRU

Ljiljana STANKOVIĆ

500g. mlevenog mesa 3 glavice crnog luka so, biber po ukusu origano, lovorov list po ukusu 2 dl. paradajz pirea 1 pakovanje špageta 150gr.rendan kačkavalj 1,5 dl. vode 3 kašike ulja Priprema: Na vrelom ulju propržite sitno iseckan crni luk uz postepeno dodavanje vode. Dinstajte dok luk ne omekša.Dodajte mleveno meso i ,sve začine i posolite. Kratko propržite da se sve zajedno sjedini i nalijte vodom. Poklopite do pola i ostavite da se dinsta na tihoj vatri oko sat vremena. Povremeno promešajte.Na kraju dodajte paradajz pire, otklopite i uz češće mešanje kuvajte dok voda ne ispari i ostane samo sos. Posebno skuvajte špagete da budu al dente, procedite i sipajte u zagrejane tanjire , prelijte sosom i rendanim kačkavaljem.