Makarone sa mlevenim

Izazov 1: ULJE NA TANJIRU

Adilja Hodža

Potrebno je: Pakovanje makarona 400 grama junećeg mlevenog mesa 2 glavice crnog luka 2 čena belog luka 2 paradajza ili čaša soka od paradajza kašičica soli, malo bibera i suvih začina 100 grama parmezana malo Olitalija maslinovog ulja Priprema: Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk i malo posolite (da luk pusti vodu). Kad luk sasvim omekša dodajte mleveno meso i začinite. Meso propržite i prelijte sa dve čaće vode i poklopite. Ostavite da se kuva na tihoj vatri oko sat vremena. Paradajz ogulite sitno naseckajte i dodajte mesu. Sklonite poklopac i uz malo češće mešanje kuvajte dok voda sasvim ne ispari (10-15 minuta). Makarone skuvajte u posoljenoj vodi, procedite i pomešajte sa pripremljenim mesom. Na kraju pospite sa malo parmezana.