PILEĆI BATACI u sosu

Izazov 1: ULJE NA TANJIRU

Sladjana Šćekić

1kg. pilećih bataka 1 kesica ili 2 kašike začina Ras El Hanout 4 kašike maslinovog ulja Svaki batak i karabatak dobro istrljati začinom i poredjati u vatrostalnu činiju preliti sa maslinovim uljem i peći .....Servirati ispečene batake sa obarenim pirinčem i sosom od višanja ...a da i naravno uz obavezne beskvasne integralne pituljice.... Potrebno za sos od višanja: 400g. višnje malo cimeta soli po ukusu malo šećera 100 ml. kisele pavlake 2 kašike gustina U šerpicu staviti višnje, cimet, so,šećer, naliti sa vodom toliko da se prekriju višnje i staviti da se kuva. Dok se višnje kuvaju (5 min) sjediniti pavlaku sa gustinom i sipati u kuvane višnje. Dok se sos ne zgusne do željene gustine. Ako je sos gust dodati malo vode... Servirati uz pečene batake u posebnoj činiji i uživati u predivnom slatko kiselkastom ukusu... Uz obaveznu čašu vina ...Prijatno !!!!!!!!!!