Punjeni crveni luk

Izazov 1: ULJE NA TANJIRU

Sladjana Šćekić

6 većih glavica crvenog luka 1 veća šargarepa 400 g. mlevenog mešanog mesa 1 šolja pirinča 1 kašičica crvene paprike 1/2 kašičice bibera 100 g. seckane slanine malo mirodjije peršuna 1 kašičica suvog začina Prvo lepo očistiti pa onda lagano izdubiti crveni luk. Sve što smo izvadili (sredinu) iz crvenog luka sitno iseckati. Staviti malo ulja da se zagreje pa dodati iseckan crveni luk zatim dodati i sitno iseckanu šargarepu. Dinstati dok luk ne dobije staklasti izgled, dodati začine pa mleveno meso. Dinstati još malo da se smesa sjedini. Puniti izdubljeni luk i redjati u keramičku posudu koju smo malo namazali mašću. Sipati 2 dl. vode poklopiti i staviti u pećnicu da se pipremljeni luk peče. Kada je keramička posuda stavljena u šporet tek onda lagano uključiti grejanje rerne. Peći na 200.C .... Potrebno je 1 h peći a zatim rernu isključiti i ostaviti da krčka još pola sata Uživati uz obavezne projice....