Fokaca

Izazov 1: ULJE NA TANJIRU

Marina Jevtic

Pomesati integralno i belo brasno,dodati seckane maslinke,seckani susen paradajz iz Olitalia maslinovog ulja,seckan bosiljak i usuti nadosli kvasac(mlaka voda+kvasac+secer+so).U sve dodati Olitalia maslinovo ulje i mesiti uz postepeno dodavanje mlake vode dok se ne zamesi fino testo,da se ne lepi za prste.Ciniju prekriti prozirnom folijom,da odstoji dva sata u okviru kojih testo 2x premesimo.Na povrsinu za mesenje dospemo malo brasna i testo kratko umesimo. Testo polozimo u nauljen,pobrasnjen kalup.Kada ovako odstoji 30 minuta,testo lepo premazemo Olitalia maslinovim uljem i pecemo uzagrejanoj rerni na 150C 35-40 minuta. Ukusna,zdrava italijanska pogaca sa zacinskim biljem ,uvijena u kuhinjsku krpu u kesi u frizideru,moze da stoji potpuno nepromenjena. Prijatno!