PANCEROTE

Izazov 1: ULJE NA TANJIRU

Marina Jevtic

Umesiti testo i ostaviti da naraste.Premesiti ga na radnoj povrsini i oblikovati jufkice.Prekriti ih pamucnom krpom,da odstoje oko 30 minuta.Svaku jufkicu prstima rastanjiti,ako je potrebno malo i oklagijom tako da ostanu meke i elasticne,debljine 1 cm.Sampinjone grilovati na tiganju premazanom Olitalia uljem od kostica grozdja,prohladiti.Svaku koru premazati pavlakom i dalje filovati samo polovinu kore.Slagati na pancerotu redom - pecenicu,sampinjone,rendani kackavalj,2 kasicice kecapa,origano. Pancerotu poklopiti ,sastaviti krajeve viljuskom,pa preko prsta savijati ukrasni vencic. Svaku pancerotu dobro premazati sa 1-2 kasike Olitalia maslinovim uljem,izbockati samo gornju polivinu cackalicom i posuti origanom ili susamom.Ostaviti na plehu sa pek papirom oko 7 minuta,pre pecenja. Peci u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 30 minuta(ako je sa ventilatorom i krace,koliko da korica uhvati boju). Pancerote posluziti tople.