Italijanski Totoro

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Marija Trajković

Još jedno jelo inspirisano Italijom :) Nećete ni pogoditi, ali glavni krivac za ovo je moj drug Lorenzo iz Italije (kojeg ovim putem pozdravljam iako ne zna naš jezik, prevešće :D Ne postoji Google Translate za džaba) koga sam upoznala sa 13 godina na igrici Yoville (inače veoma popularna na Fejsbuku u to vreme) Slažem se Internet je opasno mesto, ima i svoje vrline, a takodje i mane, ali ako ga iskoristite na pravi način, onda ste bezbedni. Te 2009. je inače Farmville bio popularan (koji ja nisam volela da igram za razliku od drugih) pa sam igrala ovu drugu i tu putem chat-a upoznala njega. Tu su se inače pravile mini lutkice (Vi) i onda biste tako stekli nove drugare i drugarice iz celog sveta. S' obzirom da oboje obožavamo Tokio i Totora (lik iz Japanskog crtaća) rešila sam da ga iznenadim i u njegovu čast pripremim ovo jelo, ali ne na Japanski, već Italijanski nacin :) sa puno graška, pirinča i testenine. Dakle Totoro na Italijanski način. Sastojci: Testenina Pirinač So Prehrambena boja Voda Maslinovo ulje Jaje Biber Grašak Paradajz Peršun Šargarepa Blitva Priprema: Skuvati testeninu u slanoj vodi. Gotovu ocediti, dodati malo ulja i prehrambene boje, potom oblikovati u obliku stabla drveta. Totora i njegovog malog druga napraviti od pirinča koji je kuvan u slanoj vodi, potom dodati isto boju, a za oči koristiti zrna bibera. Sunce napraviti od kuvanog jajeta, a zelenilo od blitve, peršuna, paradajza, a cvetiće od kuvane šargarepe. Grane drveća napraviti od kuvanog graška i uživati u ovom jelu. :) Prijatno!! :)