Penne rigate

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Adilja Hodža

Potrebno je: 1 pileće belo meso 1 pakovanje kosih makarona 1 pakovanje šampinjona 1 glavica crnog luka 1 kašika brašna 1 čaša kisele pavlake malo soli i suvih začina malo Olitalija maslinovog ulja 1 kockica margarina po potrebi mleko Priprema: Crni luk propržite na ulju da se zastakli. Dodajte belo meso isečen na kocke i nastavite dinstati. Posolite i dinstajte meso na manjoj vatri u sopstvenom soku da omekša. Kada je meso omekšalo dodajte pečurke i nastavite dinstati da i one omekšaju (15-20 minuta). Brašno pomešajte sa malo mleka sipajte u šerpu sa piletinom i pečurkama. Zatim dodajte kiselu pavlaku, malo bibera i začine. Promešajte i kuvajte još nekoliko minuta da se zgusne. Sve promešajte i ako je pregusto dodajte malo mleka. Makarone skuvajte u posoljenoj vodi. Skuvane makarone procedite i vratite nazad na ringlu, dodajte kockicu margarina. Kada se margarin otopi makarone promešajte sa sosom od pečuraka i poslužite.