Predjelo sa stilom

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Tatjana Stojanovic

Olitalia keks i Božićna jelkica 500 g brašna 50 ml maslinovog ulja 100 g maslaca pola kašikice praška za pecivo 1 kašičica soli 5 kašike pesto sosa 200 ml mleka 1 jaje Imešati brašno, so i prašak za pecivo pa dodati mleko,maslac i ulje. Umesiti testo. Testo podeliti na dva dela i svaki deo razviti u krug. Jedan krug premazati pesto sosom. Poklopiti drugim delom testa. Nožem iseći testo u obliku drveta, a grane uviti spiralno. Premazati jelkicu jednim umućenim jajetom. Staviti da se peče . Olitalia keksići 200 g maslaca 200 g šećera 1 smrznuta narandža 1 narandža - sok 400 g brašna 1 jaje 1 kesica praška za pecivo 50 ml Olitaia ulja 100 cokolada. Izmešati viljuškom maslac, šećer, jaja,ulje i izrendanu narandžu. Sipati sve zajedno u posudu sa brašnom, dodati prašak za pecivo i sok od narandže. Umesiti testo. Praviti keks raznih oblika ,Gotove keksice premazati čokoladom.