Piletina "caprese"

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Maja Petrović

Caprese chicken: piletina s mocarelom, paradajzom i bosiljkom --- SASTOJCI: - 1 komad pilećih grudi - so i biber - 3 kašike pesta od bosiljka (domaći ili kupovni) - oko 120 g mocarele - nekoliko krupnijih cherry paradajza - svež bosiljak - malo maslinovog ulja Prilog: - šolja bulgura (može i kuskus) - svež, ili spanać u briketima - 1 šolja domaće pileće supice - 1 crni luk - 2 čena belog luka - šoljica belog vina PRIPREMA: Isecite pileće grudi kako je prikazano na slici, pa ih posolite i pobiberite. U svaki napravljen izrez ubacite pesto, seckan cherry i komadić mocarele. Stavite filovanu piletinu na papir za pečenje, prelijte kašikom maslinovog ulja i pecite na 180 stepeni (prethodno zagrejana rarna) dok meso na gornjoj strani ne dobije zlatnu boju. Za to vreme pripremite prilog: iseckajte što sitnije crni luk i propržite ga na maslinovom ulju da postane staklast. Dodajte spanać i beli luk, a zatim i bulgur (ili kuskus). Sipajte pileću supu i vino, pa kuvajte dok bulgur ne omekša, oko 10-15 minuta. Pazite da ne bude ni previše ni premalo tečnosti, slično kao kada kuvate rižoto. Gotovu Caprese piletinu servirajte preko priloga i ukrasite svežim bosiljkom.