Italija na dlanu

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Marija Trajković

Piletine nikad dosta, jos ako je posoljena susamom i prelivena kačkavaljem, onda odmah imate zeleno svetlo da će Vaš stomak i stomaci Vama dragim osobama biti zadovoljni. Putovanja.. Hmm, svi mi volimo da putujemo, ali nekada jednostavno sebi ne možemo uvek to priuštiti, pa ću Vam ja zato u ovom jelu Italiju staviti na tanjir. Moj tanjir izgleda romantično baš kao na onim razglednicama koji Vam prijatelji pošalju iz neke lepe države okićene cvećem, vrhunskom arhitekturom, morem i svim onim što se vekovima i vekovima gradilo i postojalo pre nas. Uz to sam spremila i dezert, kolačiće. :) Sastojci: Piletina Pileći file Susam Maslinovo ulje Brašno So Jaje Suvi začini Kačkavalj Sastojci: Italija na tanjiru Kačkavalj Majonez Krastavac Testenina Jaja Šargarepa Praziluk Blitva Sastojci: Dezert/Kolačići Brašno Šećer Mast Prašak za pecivo Prehrambene boja (u ovom slucaju crvena) Priprema: Pileći file kuvati u slanoj vodi 10 minuta na 200 c. Kad se skuva i ohladi, uvaljati u brašno, zatim u jajetu i uvaljati u susam i pržiti u maslinovom ulju. Odozgo dodati kačkavalj i staviti u rernu na 10 minuta. Servirati na tanjir i dodati majonez. Priprema: Italija na tanjiru/ Napraviti tela dečaka i devojčice od kačkavalja, ukrojiti po svojoj želji, kosu napraviti od kuvane testenine kojoj je dodata boja (braon za devojčicu, a žuta za dečaka) . Devojčici napraviti šešir od przenog jajeta na oko. Za sunce skuvati jaje, iseći pri vrhu, kako bi se dobio efekat sunca koje je u daljini. Od obojenog majoneza (plave boje) napraviti more i oblake, a brod koji plovi od kačkavalja i paprike. Brdo napraviti od sečenih krastavaca poredjanih jedan na drugog, a zelenilo oko njih od praziluka i blitve. Brdo isto od obojenog majoneza (braon boje) , a male cvetiće od šargarepe. Priprema: Dezert/Kolačići Umesiti testo od šećera, brašna, masti i praška za pecivo. Razviti koru i napraviti odgovarajuće oblike po zelji. Koristiti modle za kolače, napraviti krugove, a unutar njih srca koja potom obojimo crvenom bojom i ispečemo. Teglica nam služi kao dekoracija. :) Uživajte :)