Sorpresa italiana

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Marija Trajković

Ako ste gladni kao vuk, onda Vam sita vučica predlaže ovo jelo. Od spolja izgleda tako prosto i jednostavno, lisnato testo premazano jajetom i susamom, ali gle, nije sve tako kao što izgleda. Znate kako kažu, ne sudi knjizi po koricama. Unutra se nalazi veliko iznenadjenje za Vas stomačic kome ćete se veoma obradovati, baš kao i ja kad sam ovo prvi put probala, bas onako kao sto malo dete obraduje igračkici u Kinder jajetu. :) Probajte, nećete se pokajati. Sastojci: Lisnato testo (koje mozete napraviti sami) Meso (Biftek) Pečurke Pavlaka Beli luk Susam Jaje Maslinovo ulje Kvasac Voda Za dezert: Brašno Šećer Mast Prašak za pecivo Sitne čokoladne bombonice u raznim bojama Prehrambene boje Priprema: Lisnato testo možete umesti i sami kod kuće od brašna, soli, maslinovog ulja, šećera, malo kvasca, jajeta i vode. Kad testo naraste, razvući koru i premazati je omekšalim margarinom. Preklopiti je kao knjigu i staviti u frižider na 30 min. Onda, razvući koru, i na sredini staviti prethodno propržene pečurke i beli luk u ulju mešane sa pavlakom. Odozgo staviti biftek koji je kuvan i propržen sa svih strana takodje na ulju. Poklopiti testo preko bifteka sa sve 4 strane i napraviti mali paketić koji potom stavimo u podmazanom plehu, premazati jajetom i posoliti susamom. Peći u vreloj rerni. Priprema: Kolačići/ Za kolačiće, umesiti testo od brašna, šećera, masti i praška za pecivo. Razviti koru i napraviti odgovarajuće oblike po zelji. U okrugle kolačiće staviti bombonice, a zastavu ukrojiti i obojiti je Italijanskim bojama. Prijatno!!