Tu sei mia caramella

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Marija Trajković

Ako želite spremiti nekome nešto, a on se ne moze odlučiti između slatkog i slanog, jednostavno je, spremite mu oba. Spremite mu ove preslatke bombonice na slici (koje su ustvari slane, ali psssttt, to je tajna :) nemojte reći dok ne proba, neće se pokajati ;) ) i punjenu pogačicu. Sastojci: (Za testo) : Maslinovo ulje Brašno So Šećer Sirće Kvasac Prehrambena boja Voda (Punjenje) : Riba Praziluk Krompir Šargarepa Grašak So Meso Margarin Pavlaka Priprema: Umesiti testo od brašna, soli, šećera, sirća, kvasca i maslinovog ulja. Potom kad testo naraste podeliti na dve lopte i svaku obojiti u željenoj boji. (u ovom slučaju plava i crvena) Obe lopte podeliti na još dva dela. (Za bombonice) Razvući koru oklagijom i iseći testo na pravougaonik. Zatim ih napuniti prethodno napravljenom smesom od kuvane ribe, povrća (grašak, praziluk, šargarepa, krompir) i soli i oblikovati središnji deo u obliku pravougaonika, a krajeve uviti kao kod omotača od bombone, da bi izgledalo realističnije. Drugu bombonu napuniti kuvanim mesom i uraditi isto kao i sa prethodnom. Pre pečenja, premazati margarinom. Taj tanjir dekorisati pečenom leblebijom. Prijatno!!