RIZOTO SA BUNDEVOM I

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Milijada Adjancic

Sastojci: 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 100 g maslaca 1 veći crveni luk 300 g Risso Galo Arborio 300 g pirea od bundeve 100 ml belog vina malo parmezana grančica ruzmarina so, ostali začini po želji ½ l govećeg bujona Priprema: Bundevu očistite, narežite na kockice te ju ispecite u rerni dok ne omekša, a zatim od nje napravite pire. Pripremite bujon. Na maslacu i ekstra devičanskog maslinovom ulju dinstajte luk dok ne omekša. Kada luk omekša dodajte pirinač pa dodajte pola bujona i prokuvajte. Kako tečnost bude isparavala, dodajte temeljac, te nakon pola sata i pire. Zatim dodajte ruzmarin i vino ali tek kada se upije sva tečnost. Kuvajte još 15 minuta dok pirinač ne omekša, izvadite grančicu ruzmarina, dodajte još malo maslaca i malo parmezana pa poslužite.