Rolnice od plavog pa

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Gvozdena Živković

2 srednja plava patlidžana 200 grama kačkavalja 3 sveža paradajza soli po ukusu 4 kašike maslinovog ulja nekoliko čena belog luka malo sušenog ili svežeg bosiljka i or4igana Plavi patlidžan operite, odsecite peteljku i isecite na tanke šnite. Posolite ih i ostavite 1/2 sata da otpuste gorčinu i omekšaju.Kačkavalj isecite na dugačke tanke šnite, ocedite patlidžan pa na svaku šnitu patlidžana stavite kakavalj.Oljuštite paradajz, izblendirajte ga sa bosiljkom i belim lukom, dodajte malo soli, bibera i origana.Prelijte ovako pripremljen paradajz preko rolnica, odozgo prelijte preostalo maslinovo ulje.Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok patlidžan ne upije sok paradajza.Služite toplo uz salatu od krastavaca, ili neku po vašoj želji