Oceàna

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Marija Trajković

Kao što vidite na tanjiru pored glavnog jela su prikazane dve zaljubljene ribe i jedno srce koje označava ljubav, dakle za ovo jelo će Vam biti potreban dečko, devojka, verenik, verenica, muž, žena, neko kome biste ovo napravili. S' obzirom da sam ja sama i nemam ništa od toga, ovo jelo sam pripremila mami i tati :D Oni su moje dve male, zaljubljene ribice :D Inace jelo je inspirisano operom Oceàna (koju je komponovao Antonio Smareglia) Sastojci: Conchiglie Testenina So Voda Maslinovo ulje Praziluk Šargarepa Paradajz Origano Sir Meso Džigerica Blitva Prehrambena boja (za okean) Priprema: Skuvati testeninu u slanoj vodi, procediti je, dodati maslinovo ulje, seckani praziluk, šargarepu, paradajz i propržiti je. Servirati je na tanjir, a odozgo dodati male komadice kozjeg sira. Prethodno meso i džigerice iseći na krupnije komade, dodati začine i uviti u skramu i ispeći 20 minuta na 250 c . Meso potom iseći na tanje komade kao i džigericu i servirati pored testenine. Na drugom tanjiru od blitve i sira napraviti romantične ribice koje plivaju jedna ka drugoj :) , a okean napraviti tako što siru dodate malo ulja i prehrambene boje u ovom slučaju plave. Alge napraviti isto od blitve, kao i srce i uživati u ovom predivnom jelu. Prijatno!!