Pasta IL PADRINO

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Milena Zlatanović

Moja sestra je jedan period života provela na Siciliji, odakle je donela recept za ovu fenomenalnu pastu. A i pokoji poklončić pride, među kojima mi je najdraža knjiga Kum na originalnom italijanskom, direktno iz sicilijanske knjižare. Nadam se da ćete uživati u izvrsnom italijanskom specijalitetu. Potrebno (za 5 osoba): 500 gr testenine za sos: 200 - 300 gr pilećeg belog mesa (file) 50 gr šunke 250 ml pavlake za kuvanje 1-2 kašičice Barillia Pesto alla Genovese češanj belog luka komadić maslaca. Priprema: Pileće belo meso i šunku isecite na rezance. Beli luk iseckajte što sitnije. Testeninu kuvajte u kipućoj vodi oko 10-tak minuta. Za to vreme, na maslacu dinstajte belo meso. Kada je skoro gotovo, dodajte šunku i beli luk. Zatim sve to zalijte slatkom pavlakom i nastavite sa mešanjem. Nakon par minuta dodajte i pesto alla Genovese ( količina po ukusu). Ostale začine po želji. Kada ocenite da se sos dovoljno ukuvao, sklonite ga sa vatre i izmešajte sa skuvanom i proceđenom testeninom. Služite toplo, posuto parmezanom. Uživajte u Kumovoj pasti iliti IL PADRINU, a posle toga možete pogledati i sjajan Kopolin film, pročitati istoimenu knjigu ili uživati u muzici iz filma. Buon appetito :)