FUZILI SA GRILOVANIM

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Milijada Adjancic

Sastojci: 1 plavi patlidžan ¼ šolje + 2 kašike Carapelli eksta devičanskog maslinovog ulja so po ukusu, sveže mleveni biber, crvena paprika 1 pakovanje Rummo fuzila 2 kašike pinjola 1 čen belog luka 3 kašike krupno seckanog peršuna pola kašike soka od limuna 1 ½ kašike rendane limunove kore 200 g tvrdog kozjeg sira Pripema: U zagrejanoj rerni grilujte plavi patlidžan sa tri kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, solju i biberom. Jednu stranu grilujte pola sata, a drugu 10 minuta. Skuvajte fuzile al dente. Odvojite pola šolje vode u kojoj se pasta kuvala. U tiganju propržite pinjole pet minuta. Nakon toga ih grubo iseckajte. Na tiganju zagrejte 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja. Dodajte beli luk i dinstajte na srednjoj temperaturi. Dodajte crvenu papriku. Potom dodajte fuzile, grilovani plavi patlidžan, pinjole, sok od limuna i prelijte vodom u kojoj se kuvala pasta. Nakon toga dodajte peršun i koru limuna, posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte kozji sir i lagano mešajte dok se ne otopi.