Olitalia predjelo

Izazov 1: ULJE NA TANJIRU

Dijana Popovic

OLITALIA PREDJELO Potrebni sastojci za Žu žu testo 150 ml jogurta 150 ml vode 1 kašičica šećerašećera 50 g svežeg kvasca 5 kašika brašna 1 kg brašna 4 jajeta 1 žumance 100 ml ulja 200 ml tople vode po ukusu soli (1 ili 2 kašičice) za filovanje testa 300gr sira Za premazivanje: 1 neumućeno belance Za posipanje: 3 kašike pečenog susama Za premazivanje testa 150 g putera Ražnjići sa sirom Potrebno je još 200gr sira 300gr cherry paradajz raznih boja 5 kašika maslinovog ulja krupna morska so pola kašičice sok sveže cedjeniog limuna kašika mediteranskog začinskog bilja Nekoliko drvenih štapića PRIPREMA SIR iseći na kockice Paradajz oprati i obrisati sa papirnim ubrusom Staviti u činiju paradjz i fetu ,preliti sa maslinovim uljem i sokom od sveže cedjeng limuna ,Posuti sa mešavinom začinskog bilja i dodati so blago promešati Na štapić za ražnjić redjati kockice sira i paradajz ako imate dodajte i par listova svežeg bosiljka I preko ražnjića posuti toskana mix začina Složiti na tanjir i poslužiti sa žužu pogačicama