Makaroni i boranija

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Marina Jevtic

Priprema: Na Olitala ekstra devičanskom maslinovom ulju dinstati beli i crni luk,dodati 400 gr rezane boranije,500 gr suvog ćurećeg batka i karabatka bez kostiju,naliti sa časom vode i kuvati dok sve ne omeksa.Meso viljuškom razderati na trake.Dodati 1 kašičicu pimenta,1 kašičicu mlevenog bibera,1 kašičicu slatke aleve paprike i malo suvog začina.Napraviti zaprsku od 1/2 kasike brasna sa malo corbe od boranije,pa usuti u boraniju.Ostaviti kratko da se ukrcka. Makarone skuvati u vodi sa malo soli.Procediti,u makarone dodati kasiku Olitalia aromatičnog ulja sa belim lukom,promesati. Na tanjir servirati mirisne makarone posute rendanim parmezanom , garnirane boranijom sa suvim ćurećim mesom. Služiti uz čašu belog vina.Prijatno!