Ćureći medaljoni

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Marina Jevtic

Priprema: Ćureće medaljone -3 šnicle filea premazemo 1 kašičicom pikant senfa,spustimo u tiganj u koji smo sipali 3 kasike Olitalia ekstra devičanskog maslinovog ulja,dodamo2 cena seckanog belog luka,6 seckanih propečenih badema,3 suve šljive spustiti u tiganj kratko, da omeksaju,izvadimo ih i isečemo uzduž,vratimo u tiganj;dodamo kasicicu meda,soli,bibera. U 2 kašike kisele pavlake dodamo kasicicu ljute paste sa kikirikijem i 3 kasike mleka,promesati,sipati na medaljone,dobro protresti tiganj,da se svi sastojci spoje.Na kraju ubaciti grancicu ruzmarina,protresti tiganj.Pola kašike brasna pomesati sa malo vode i time preliti medaljone ,opet protresti tiganj-ne mešati, da masa dobije gustinu sosa. Pripremiti povrce : par cvetica brokola, 2 kriške patlidžana,cvet karfiola i dva mlada krompira grilovati na 2 kašike Olitalia ekstra devičanskog maslinovog ulja. Servirati tople ćureće medaljone prelivene sosom od šljiva i badema, garnirane grilovanim povrćem.Ukrasiti gračicom ruzmarina i bademom. Poslužiti uz cašu crnog vina.Prijatno!