Exploziv torta

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Predrag Komarac

Sastojci: Patišpanj: - 4 jaja - 4 kašike šećera - 3 kašike brašna - 1 kašika Dr Oetker kakaoa Ostali sastojci: - 1/2 čokoladnog mleka - 250 gr margarina (''Dobro jutro'') - 250 gr šećera u prahu - 1/2 l kisele pavlake - 300 gr mlevene plazme - 400 gr šlag krema ili baze Priprema: Ispeći tri kore. Pečene kore natopiti sa 1/2 l čokoladnog mleka (mleko podeliti na tri dela). Fil: Margarin ''Dobro jutro'' od 250 gr pomešati sa 250 gr šećera u prahu i 1/2 l kisele pavlake. Ovo mutiti viljuškom i u to dodati kutiju mlevene plazme (300 gr). Sve dobro sjediniti i filovati tortu. Posebno umutiti 400 gr šlag krema ili baze, pa, zatim, filovati sledećim redom: kora - fil - šlag (baza), i tako 3 puta do kraja. Tortu dekorisati po želji.