Dzigerica trikolor

Izazov 1: ULJE NA TANJIRU

Tatjana Stojanovic

Veoma zdrav i bogat ručak ,koji se veoma brzo sprema.Potrebno je :500 g svinjske ili juneće džigerice 350 g trikolor testenine 3 crvene mesnate paprike 1 glavica crnog luka po ukusu soli po ukusu biber po ukusu suvi biljni začin 3 kašike maslinovog ulja Olitalia Priprema Iseckati crni luk i papriku. U tiganj sipati ulje pa staviti luk i papriku da se prži. Pržiti oko pet minuta. Zatim dodati seckanu džigericu pa pržiti desetak minuta. Sve vreme mešati da ne bi zagorelo. Pred sam kraj dodati so, biber i malo suvog začina. Bitno je da se soli na kraju, a ne u toku pripreme da džigerica ne bi bila žilava. Skuvati testeninu pa poslužiti zajedno sa džigericom. Servirati dok je vruće.