Taljatele sa slanino

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

zorica Janicijevic

Potrebni sastojci taljatele - 1 pakovanje kisela pavlaka - 1 kantica (200 - 250 ml) slanina - 200 g, dimljena parmezan - po želji luk - 1 komad maslac - 30 g biber so.....Način pripreme Stavite vodu da proključa, koliko je potrebno za taljatele. Pre nego što stavite taljatele u kipuću vodu, stavite 1 kašičicu ulja. Sklonite ih kada budupolugotove i ostavite ih na stranu. Luk sitno iseckajte i propržite ga u dubokom tiganju sa maslacem i malo ulja, a zatim dodjate sitno iseckanu slaninu, pa pržite dok ne dobije zlatnu boju. Na kraju dodajte kiselu pavlaku i dodajte so i biber. Vratite u duboku posudu i taljatele /pre toga nemojte bacati i bujon od taljatela/ i dodajte 1 kutlaču, pažljivo sve mešajte, dok tečnost ne ispari. Dok je vse toplo, narendajte parmezan po želji.