Zrno zdravlja

Izazov 1: ULJE NA TANJIRU

Svetlana Savić Jeremić

Priprema:1/2 kg belog pasulja potopiti u hladnoj vodi i kuvati do ključanja. Ocediti ga i naliti vrelom vodom.Kuvati dok ne omekša ali da se ne prekuva.Na maslinovom ulju ispržiti pola kg crnog luka sečenog na režnjeve dok ne porumeni.Dodati malo mlevenog crnog bibera,začinske crvene paprike i soli po ukusu.Pleh podmazati maslinovim uljem pa na dno pleha ravnomerno rasporediti pasulj.Preko njega staviti deo uprženog luka i sve tako redom dok se sav pasulj i luk ne upotrebe.Poslednji red mora biti pasulj.Preliti ga ugrejanim maslinovim uljem u koji je stavljena crvena začinska paprika.Odozgo staviti list lovora,2 čena belog luka i po želji ljutu papričicu.Peći u zagrejanoj rerni oko pola sata.Možete poslužiti uz kupus salatu ili posuti rendanim parmezanom.Prijatno!