Risotto di Marina

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Marina Stanojlović Mirčić

Danas ću sa vama podeliti recept za rižoto od povrća koji mi je preporučila moja mama. Služim ga kao prilog uz ribu ili samostalni večernji obrok. Potrebni sastojci: 2 šoljice pirinča, par čenova belog luka, suve kajsije, šampinjoni, crvena paprika, tikvice, maslinovo ulje, so, biber, peršun, kari. Naravno, možete dodati i još neko povrće po želji (npr. plavi patlidžan, šargarepu), a cilj je da rižoto bude što šarenijih boja. Svo povrće sitno iseckajte i vodite računa da budu količinski podjednako zastupljeni, (osim ako želite da vam neki pojedinačni ukus dominira). Ja uzimam po šaku kajsija, tikvica, paprike i šampinjona. Zatim sve sastojke odjednom stavite u veću šerpu na ulju i nalijete vodom da smesa ogrezne. Kuva se 30ak minuta, a pred kraj kuvanja dodajte soli i bibera po ukusu, suvog ili svežeg peršuna i eventualno malo karija. Buon appetito!