Medene rolne

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Verica Poznanovic

Potrebno je: 300g svinjskog mesa 250g svinjskog suvog vrata 100g slanine 100g krompira 100g Baby spanaća, 1 čen belog luka, maslinovo ulje, 5 kašika meda, 1 kašika Balzamiko sirćeta, so, biber. Za dekoraciju: Ljuta papričica, rotkvica i sos od belog luka. Priprema: Meso na šnicle i malo istanjiti čekićem za meso, posoliti i premazati sa malo meda. Formirati rolnicu, obomotati je suvim svinjskim vratom i ispržiti na maslinovom ulju. Krompir oljuštiti iseći i skuvati. Baby spanać blanširajte u kipućoj slanoj vodi, prebacite iz ključave u hladnu da bi zadržao zelenu boju. Ocedite ga , na maslinovom ulju propržite beli luk, pa dodajte kuvan krompir i spanać.Začiniti solju i biberom. Slaninu propržite treba da bude hrskava. U činiji sjedinite med i Balzamiko sirće, dobro izmešajte. Aranžirajte povrće, svinsko meso slaninu i sve prelijte dresingom od meda i sirćeta. Ukrasite po ukusu.