Šarena čorba

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Verica Poznanovic

Potrebno je: oko 300g belog pilećeg mesa, oko 10 listova cvekle, 3 šargarepe, 1 kašika masti, 2 kašičice aleve paprike, 3 manja krompira, 1 manja tikvica, 5 kašika brašna so, biberm, začini po ukusu seckan peršunov list. Priprema: Meso iseći na kockice u šerpu naliti vodu oko 1,5 l i staviti da se kuva sa očišćenom i sitno isečenom šargarepom. U međuvremenu oprati listove cvekle i iseckati, dodati seckan krompir na kockice i tikvicu . Kad meso bude kuvano, spremiti zapršku. U šerpici otopiti mast i dodati brašno, pa pržiti par minuta, onda dodati alevu papriku i sve to sjediniti, pa izručiti u šerpu. Dodati začine. i pustiti da se krčka još 10-tak minuta na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Na kraju dodati seckan peršunov list.