Juneći gulaš

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Verica Poznanovic

JUNEĆI PERKLET POTREBNO JE 800 g junećeg mesa, 4 glavice crnog luka, 4 kašike paradajz pirea, ulje, kašika aleve paprike, kašika brašna, 1 kašika suvog biljnog začina, seckani peršun, so, biber PRIPREMA Meso isecite na manje kocke i stavite ga na zagrejano ulje da se brzo proprži sa svih strana. Smanjite vatru i dodajte sitno seckani luk. Nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na laganoj vatri. Kada meso omekša, dodajte paradajz pire i suvi biljni začin, pa sve dobro promešajte. Dodajte vode po potrebi i dinstajte dok meso sasvim ne omekša. Dodajte alevu papriku i brašno, začinite solju i biberom i još kratko dinstajte. Ako je potrebno, nalijte još malo vode. Uz perkelt poslužite testeninu.