Tapas korpice

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Marina Ignjatovic

Sastojci za korpice: 300 gr brašna , 1 mala kašika soli, 1 kesica praška za pecivo, 2 male kafene šoljice maslinovog ulja, 1,5 mala kafena šoljica kisele ili obične vode, 50 gr susama Fil: 2 dl pavlake, 100 g majoneza, nekoliko listova zelene salate, 75 g kukuruza šećerca, 120 g tankih kolutova čajne, 1 ljuta papričica, mešavina začina U dublju posudu sjediniti brašno , so ,prašak za pecivo , susam , ulje i vodu pa umesiti glatko testo.Od testa praviti manje loptice i svaku rastanjiti oklagijom da bude što tanja , jer prilikom pečenja testo će narasti i proširiti se.Kalupe raznih oblika ili za projice namazati uljem i spuštati rastanjeno testo da bude do same ivice pleha. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći korpice dok blago ne porumene. Jaja obariti i izrendati na krupno rende. Zelenu salatu oprati i iseći na trake, kisele krastavce sitno iseckati, ljutu papričicu iseći na kolutove. U odgovarajućoj posudi sjediniti pavlaku, majonez, rendana jaja, kukuruz šećerac, kisele krastavce ,seckanu čajnu i zelenu salatu. Dodati začine po ukusu i polako promešati.Puniti korpice smesom i ukrasiti zelenom salatom