Slane krofne trista

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Marina Ignjatovic

Za krofne: 2,5 dl vode , 50 ml maslinovog ulja, prstohvat soli, 150 g brašna, 1 kesica praška za pecivo, 4 jaja Fil : 1 kesa mešavine za rusku salatu, 5 kiselih krastavčića, 300 g majoneza, 200 g šunke, 100 g šećerca. Za tzatzili sos: 1 čaša kiselog mleka, 2-3 kisela krastavčića , 2 čena belog luka, so Ostalo: 400 g roštilj mlevenog mesa, čeri paradajz, zelena salata, susamovo ulje U dublju šerpu sjediniti vodu , maslinovo ulje , so i prašak za pecivo pa staviti na šporet da se kuva.Kad počne da ključa umešati brašno i varjačom mešati da se masa ujednači i postane glatka .Skloniti sa šporeta i skroz ohladiti .U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom da se sve lepo sjedini i postane kompaktno.Pomoću šprica za šlag istiskivati po malo testa i ređati u podmazani pleh vodeći računa da nije blizu jedno do drugog jer će prilikom pečenja da naraste.Rernu zagrejati na 200 - 220 stepeni i staviti pleh u šporet da se testo peče dok ne naraste i blago porumeni. U toku pečenja nipošto ne otvarati rernu jer će krofne odmah splasnuti. Od roštilj mesa praviti manje loptice i pržiti na velom susamovom ulju sa obe strane da dobije lepu braon boju.Mešavinu za rusku i šećerac skuvati.Potom ocediti, ohladiti i sastaviti sa seckanim krastavčićima ,šunkom i majonezom.U dublju posudu staviti kiselo mleko pa dodati seckane krastavčiće ,sitno seckani beli luk i so. Krofnama iseći vrhove pa puniti ruskom salatom,preko nje staviti lopticu mesa,preliti tzatziki sosom,ukrasiti listom zelene salate i čeri paradajzom pa poklopiti isečenim vrhom.Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.