Sir u italijanskom s

Izazov 4: ZAKUVAVANJE U STILU

Biljana Janicijevic

rikota - 430 g pekorino - 70 h palenta - 40 g jaja - 2 komada kajenski biber - 1/4 kašičice kora od limuna - izrendana kora 1/2 limuna maslinovo ulje - 5 supenih kašika PARADAJZ SOS beli luk - 3 čena, isečene na ljuspice paradajz - 400 g iz konzerve lovorov list - 1 komad so - 1 kašičica biber - 1 kašičica bosiljak Način pripreme U duboki tiganj sipajte oko 2 supene kašike maslinovog ulja, ugrejte. Dodajte beli luk, isečen na tanke ljuspice. Sipajte paradajz iz konzerve, lovorov lis, posolite i pobiberite. Ostavite na umerenoj vatri da se krčka 10 minuta. Vreme se meri nakon što paradajz provri. U posudu sipajte rikotu, dodajte umućena jaja, izrendan sir, izrendanu koru od limuna, kajenski biber i palentu. Mešajte viljuškom dok ne dobijete pastu bez grudvica. U tiganj sipajte oko 3 supene kašike maslinovog ulja, ukrejte i stavite po jednu punu supenu kašiku od smese. Obikujte u tiganju spatulom, pržite, više se peče na umerenoj vatri dok ne dobije lepu zlatnu koricu. Okrenite i sa druge strane. Servirajte na paradajz sosu. Pospite bosiljkom.