Pasta napolitana

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Gvozdena Živković

Za ovu ukusnu pastu koristila sam testeninu koju sam sama pripremila Za ovu testeninu potrebno je 200 grama pečenog ili kuvanog ljubičastog batat krompira 1 jaje na vrh noža soli brašna po potrebi da se zamesi tvrdo testo Oljušten pečeni ili kuvani krompir prvo izgnječite viljuškom, zatim dodajte 1 jaje. Mutite mikserom da se lepo sjedini i da dobijete glatku masu.Dodajte brašno kako biste zamesili malo tvrdje testo koje se neće lepiti za ruke i sto.Ovako dobijeno testo oklagijom razvucite u što tanju koru. Dobro pobrašnite radnu površinu i testo.Secite testeninu u oblicima po vašoj želji.Ovako dobijenu testeninu možete odmah kuvati i pripremati pastu. Deo testenine prosušite i ostavite za dalju upotrebu Predjite na pripremu paste Skuvajte 300 grama testenine koju ste pripremili na predhodni način U posudi -tiganju sipajte 1 dl maslinovog ulja Olitalia, dodati 3 glavice na rebarca isečenog crnog luka. Prodinstati malo, onda dodati 3 narezana paradajza koje prethodno oljuštimo. Sve dinstamo da se uprži luk i paradajz, pri kraju prženja dodamo nekoliko celih čeri paradajza i 2 čena belog luka.. Kuvanu testeninu ocedimo , sipamo u činiju za posluživanje. Preko nje prelijemo dobijeni sos. Narežemo nekoliko listića zelenog i ljubičastog bosiljka, dodamo soli po ukusu. sve lagano promešamo. Na kraju narendamo i parče kozijeg tvrdog sira. Poslužimo toplu pastu. Izgled, ukus i boje su fantastični. Ostaje nam da se razveselimo i zaigramo