Tart sa punjenim cve

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Snežana Kitanović

Tart sa punjenim cvetom tikvice Testo: 200gr. belog brašna 150gr. raženog brašna 70ml. maslinovog ulja 1 Jaje 1 prašak za pecivo oko 100ml hladne vode malo morske soli Fil: 6 cvetova tikvice 150gr. tvrdog sira 300gr. rikota sira 50gr. parmezana 2 žumanceta 2dl pavlake za kuvanje bosiljak 0,5dl mleka 50gr. putera so i biber Postupak pripreme: Sve suve sastojke pomešati, pa dodati ulje i jaje. Testo bude mrvičasto, pa se dodaje malo po malo voda dok se ne poveže. Testo umotati u prozirnu foliju i ostaviti da odstoji oko 2h. Testo rastanjiti oklagijom, izbockati ga i staviti u pleh promer 30cm. U činiju pomešati rikota sir, 20 g parmezana i šaku seckanih listića bosiljka. U drugoj činiji umutiti žumanca, krem pavlaku i preostali parmezan, posolite i pobiberite. Iseći tvrdi sir na tanke kriške. Očistiti cvetove tikvice(obavezno im ukloniti tučak da ne budu gorki) i napuniti ih mešavinom kravljeg sira i parmezana i zatvoriti krajeve. U kalup podmazan puterom staviti koru, rasporediti kriške tvrdog sira, dodati krem od pavlake i žumanaca i poređati punjene cvetove. Zatim preliti mlekom, na svaki cvet staviti po komadić putera. Peći 30 minuta na 180 stepeni. Po potrebi, prekriti alu folijom da cvetovi ne bi potamneli. Poslužiti kad se malo prohladi.