Italijanska pileća m

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Ljiljana Krstic

185 g širokih dugačkih rezanaca 2 paradajza, očišćena od semenki i krupno iseckana 1 manji crni luk, iseckan 1 tikvica, isečena na kolutove 1 manja crvena paprika, isečena na štapiće 250 g fileta od pilećih grudi, isečenih na rezance 90 g smrznutog graška 1 kašičica soli 1 kašičica sušenog italijanskog začina 1 kašika rendanog parmezana Način pripreme Kuvajte pastu u velikoj šerpi ključale vode, dok ne bude al dente. Procedite i ostavite sa strane. Zagrejte ulje u dubokom tiganju, dodajte beli luk i piletinu. Mešajte brzim pokretima na srednje jakoj vatri 5 minuta. Dodajte crni luk, tikvice, crvenu papriku, gračak i začine i mešajte brzim pokretima 1-2 minuta.