Testenina s plodovim

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Ljiljana Krstic

Sastojci 500 grama testenine 375 grama mešanih plodova mora 125 ml suvog belog vina 150 ml pavlake 60 grama šampinjona 1 glavica crnog luka 1 čen belog luka pešunov list maslinovo ulje so, biber Način pripreme Testeninu stavite u slanu vodu i kuvajte je dok ne omekša. Za to vreme na vrelom ulju propržite sitno naseckani crni i beli luk. Dodajte belo vino i, neprekidno mešajući, ostavite da ključa izvesno vreme. Dodajte šampinjone narezane na režnjeve, plodove mora i dinstajte još neko vreme. Na kraju dodajte pavlaku i dve kašike naseckanog peršunovog lista, pa ostavite da se dinsta. Skuvanu testeninu procedite, pa je sipajte u sos od plodova mora. Posolite i pobiberite, dobro promešajte i pospite peršunovim listom