Lazanje sa sirom

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

zorica Janicijevic

kore - gotove kore za lazanje brašno - 3 supene kašike sveže mleko - 500 ml maslac - 2 supene kašike, pune jaja - 3 komada sir - oko 250 g topljeni sir - 150 g kačkavalj - 250 g paradajz - 2 komada, po želji biber kari - 1 kašičica bosiljak - 1 kašičica...........Način pripreme Skuvajte kore za lazanje u vreloj vodi sa malo soli i masti. Ugrejte masalc u posudi i u njemu propržite brašno i razredite sa svežim mlekom, neprestano mešajući. U dobijeniBešamel sos, dodajte izmrvljen sir i iseckan topljeni sir. Začinite karijem, solju i biberom po ukusu. Ostavite sos da se ohladi i pomešajte sa umućenim jajima, pažljivo ga pomešajte sa jajima. Namažite mali pleh i sipajte malo sosa. Poređajte odozgo kore, prelijte sosom, pospite rendanim kačkavaljem, po želji porežajte kolutove paradajza i ponovo kore. Ređajte dok sve ne portošite i na kraju prelijte sosom. Pospite bosiljkom i malo rastopljenog masalca ili maslinovog ulja, pospite sa malo karija i stavite da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na pola sata. Pred kraj vađenja pospite lazanje sirom i pospite kačkavaljem, zapecite i izvadite iz rerne.