Spagete Bolonjeze

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

zorica Janicijevic

400 g špageta, 400 g mlevenog junećeg mesa, 120 g crnog luka, 120 g narendane šargarepe, 80 g narendanog celera, 2 dl mleka, 1 dl crnog vina, 400 g paradajz pelata, maslinovo ulje, so, biber, ruzmarin, bosiljak i origano. Na vrelom maslinovom ulju prpopržite seckani luk, celer i šargarepu pa dodajte mleveno meso i dinstajte dok tečnost koju meso pusti ne ispari. Dodajte mleko i kada proključa sipajte vino, promešajte i dodajte paradajz pelat. Posolite, pobiberite, dodajte seckani ruzmarin, bosiljak i origano i krčkajte na slaboj temperaturi. Za to vreme u ključaloj slanoj vodi skuvajte 400 g testenine, sledeći uputstvo na pakovanju. Servirajte ukrašeno listićima svežeg peršuna i posuto parmezano