Tiramisu

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Biljana Janicijevic

Potrebni sastojci piškote - 1 pakovanje kakao - 4 kašike sitan sir - 600 g, sa niskim sadržajem masnoće tečna pavlaka - 100 g, slatka šećer - 6 kašika instant kafa - 1 kašika voda - 1/2 šolje secer u prahu 1 kasika Način pripreme Poređajte jedan red piškota i manju posudu oblika kvadrata. Rastvorite kafu u vodi i uz pomoć četke za kolače premažite piškote. U posudi promešajte pavlaku, šećer i sitan sir, pa mikserom sve umutite dok ne dobijete vazduđasti krem. Krem obilno stavite preko piškota. Odozgo poređajte drugi red piškota, premažite ih rastvorenom kafom i rasporedite preostali krem. Poravnajte i stavite u frižider. Kakao promešajte sa šećerom u prahu. Neposredno pre posluženja, pospite kolač zaslađenim kakaom