Madam Baterflaj

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Marija Trajković

Sastojci: makaron testenina maslinovo ulje so sir kačkavalj mleveno meso jaje paradajz sos biber origano suvi bosiljak peršun 1 glavica crnog luka Priprema: Skuvati testeninu u slanoj vodi, potom je ostaviti na strani da se ohladi, a usput dodati malo maslinovog ulja kako se spirale ne bi slepile jedna za drugu. Upržiti mleveno meso, crni luk u ulju i dodati paradajz sos. Kuvati dok se smesa ne zgusti. Napraviti krem od sira, jajeta, bibera i peršuna. Mutiti mikserom dok se smesa ne sjedini. U podmazonoj serpi naredjati testeninu u obliku cevčica (makaron) uspravno jedna do druge, zatim preliti sve to kremom od sira, a preko njega dodati kuvanu smesu od mesa, luka i paradajza. Prstom probušiti na par mesta, kako bi se obadve smese spustile niz spirale. Peći na 300 c pola sata. Izvaditi iz rerne i dodati odozgo rendani kačkavalj i vratiti u istu na 5 minuta da se zapeče. Izvaditi i posoliti origanom i suvim bosiljkom. Poslužiti uz času crnog vina. Uživajte!