Verdijev bal

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Marija Trajković

Sastojci: 2 karabataka 1 kobasica 3 paprike (žuta, zelena i crvena) 200g pirinča 4 šolje pilece supe belo vino 1 glavica crnog luka 1 čen belog luka maslinovo ulje (preporučujem Olitalia maslinovo ulje :) ) 1 paradajz 1 šargarepa bosiljak peršun nar Počnite tako što ćete u šerpi kuvati 2 karabataka 15 minuta u slanoj vodi, zatim ih izvadite i propržite u maslinovom ulju. Isto tako uraditi i sa kobasicom propržiti je u maslinovom ulju koju prethodno isečete na tanje komadice. Nakon toga, u tiganj sipati maslinovo ulje i propržiti 1 glavicu crnog luka, 1 čen belog luka, 1 manju šargarepu i 1 osrednji paradajz koji su prethodno iseckani na sitne komade. Dodati malo belog vina i pustiti da se kuva 1 minut. Potom dodajemo pirinač i supu u kojoj je kuvana piletina. Staviti u rernu na 300 c i peći pola sata. Nakon toga dodati piletinu i vratiti u rernu još 10 minuta. Za ukrašavanje će Vam biti potrebne 3 paprike žute, zelene i crvene boje koje su prethodno isečene na duge trake, sveži bosiljak, peršun i nar. Uz ovo jelo možete posluziti i krompir salatu začinjenu lukom (da bi se što više osećali bliže Italiji, možete napraviti Italijansku zastavu stavljenu na vrhu salate koristeći malo mašte i par namirnica kao sto je krastavac, sir i paradajz) i uz sve to uživati uz casu belog vina i dobru Italijansku muziku. Ne zaboravite da slikate za Instagram i Facebook, haha. :D Nadam se da će svi oni koji čitaju ovo probati ovo ukusno jelo i uživati u njemu. Pozdrav :)