Muffin alla Nutella

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Marina Stanojlović Mirčić

Mafini sa Nutelom se veoma brzo pripremaju i odlični su za užinu uz kaficu ili kapućino. Mogu ih jesti i mala deca sa mlekom. Spremaju se na sledeći način: U posudi razmutiti 2 jaja sa 100 gr šećera i 1 vanilin šećerom. U tu smesu dodavati ostale sastojke, a pre svega 100 ml mleka i 80 ml ulja ili margarina. Na kraju dodati unapred pripremljenu masu od 250 gr brašna za kolače i jednim praškom za pecivo, a možete dodati i 50 gr kokosovog brašna i izrendanu koru limuna zbog svežine. Količinu svih sastojaka takođe možete menjati po ukusu. Sve dobro promešati da postane kompaktna celina. Pošto je testo gotovo, počnite da punite kalupe tako što stavite otprilike polovinu u svaku čašicu vodeći računa da dobro raspodelite smesu, tako da vam ostane dovoljno i za kasnije. Dodati po kašičicu Nutele, ali je neophodno da vam prethodno krem bude prohlađen u frižideru kako se pri pečenju ne bi spustio na dno kalupa, već ostao u sredini. Nakon toga prekriti ostatkom testa, ali ići do ispod ivice same korpice jer će mafin tokom pečenja lepo narasti. Staviti kalup da se peče u rerni na 200° otprilike 5-6 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 180° i nastavite pečenje još 20-ak minuta. Kad se mafini ohlade, stavite ih u hermetički zatvorenu posudu kako bi ostali meki i sočni. Pre posluženja možete ih posuti prah šećerom po želji.