Tiramisù di Marina

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Marina Stanojlović Mirčić

Kolač koji veoma volim zbog njegove brze pripreme (ne peče se) i odlične kombinacije ukusa. Nije preterano sladak, ali daje energiju. Godinama ga pravim po receptu bez jaja koji sam dobila od prijateljice. Potrebno je: • 3-4 pakovanja piškota, u zavisnosti od veličine posude namenjene za tiramisu • nes ili filter kafa razmućena u mlakoj vodi bez šećera za natapanje piškota • rum za posipanje (Dr.Oetker ili Negrita) • 200 gr umućene slatke pavlake Kravica sa 3-4 kašike šećera • 200 gr krem sira Ella (odlična zamena za originalni Mascarpone) koji se dodaje u umućen šlag • oko 150 gr rendane čokolade ili kakaa za posipanje Tiramisu se pravi ovim redom: 1. piškote namočene u kafu ređati u posudu 2. poprskati ih rumom 3. posuti ravnomerno čokoladom/kakaom 4. pola krema od pavlake i sira 5. Zatim sve ponoviti, ali završiti odozgo sa čokoladom/kakaom. Praviti uveče za sutradan, da bi piškote omekšale i da bi se ukusi medjusobno dobro proželi. Uživajte u ovom slatkišu, koji je, zahvaljujući italijanskom marketinškom majstorstvu, postao planetarno poznat! Buon appetito!