Pannacotta di Marina

Izazov 3: MUZIČKA KUHINJA

Marina Stanojlović Mirčić

Za pana kotu Vam je potrebno: • 500 ml mlečne slatke pavlake • 1 kesica belog mlevenog želatina • 1 kesica vanilin šećera • 2 kašike šećera u prahu • 4 kašike hladne vode Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti sa strane 10-ak minuta da nabubri. Pomešati slatku pavlaku, šećer u prahu i vanilin i staviti na vatru da provri. Kada provri, skloniti sa vatre i dodati nabubreli želatin. Mešati dok se sav želatin ne istopi, a onda sipati smesu u kalupe ili plastične čaše koje su pre toga pokvašene hladnom vodom. Ostaviti 30 minuta na sobnoj temperaturi da se prohlade, pa ih staviti u frižider na dalje hlađenje. Nakon 3 sata možete servirati poslaticu. Pre nego što prevrnete pana kotu na tanjir, tankim nožem idite uz ivicu čašice, kako bi se lakše odvojila. Pana kota se jede uz preliv od bobičastog voća (smrznutog, iz kompota ili slatkog). Za preliv od višanja (ili bilo kog drugog voća) potrebno je: • 150 gr višanja • 4 kašika šećera • 2,5 dl vode • 1 kašika gustina Višnje pomešati sa vodom i šećerom i kuvati dok ne provri, a zatim dodati gustin razmućen u malo vode i kratko prokuvati. Zatim preliv sipati preko panakote po ukusu. Buon appetito!